30.1.07


WELKOM OP DE WEBLOG VAN WWW.KROONPLAATS.NL!

Wij zijn erg benieuwd wat u van het idee van kroonplaatsen en van de locaties vindt. Om te reageren: klik hieronder op REACTIE(S), of ga eerst naar een specifieke kroonplaats en kies daar voor REACTIE(S).

Heeft u zelf een suggestie voor een kroonplaats? Mail die dan naar info@haagsmilieucentrum.nl

5 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Nou, wat mij betreft wordt het volbouwen van deze provincie helemaal & volkomen ontmoedigd, want het is hier al OVERVOL!
Ik vind het een schrikbeeld dat ieder stukje ongebruikte grond in onze stad bebouwd zou moeten worden!
Dus de 'immigratie' vanuit de andere provincies moet maximaal worden tegengegaan, vind ik.
En nieuwkomers buiten de Randstad huisvesten, graag!!

Voordat het hier helemaal onleefbaar wordt.....

GROENE groeten van Yvonne Haarsma

9:45 a.m.  
Anonymous Anoniem schreef...

Er moet niet steeds maar gedacht worden aan bouwen, bouwen, bouwen.
Nederlanders wonen intussen meer dan ruim genoeg. Er zou beter meer gedaan kunnen worden aan de verdeling van de woonruimte. Den vooral aan de talloze bejaarden, die alleen in een kast van een huis wonen en de oplossing van Marten Bierman. Als er een huis leeg komt dit verbouwen tot drie eenheden, waar bejaarden uit dezelfde wijk dan naar kunnen verhuizen. Vervolgens het zelfde met de drie leeg komende woningen. Dit zorgt ook voor een grotere bevolkingsdichtheid van de wijk, dus een breder draagvlak van voorzieningen en het openbaar vervoer.

Rik Zakee

2:41 p.m.  
Anonymous Anoniem schreef...

Rik kaart een punt aan, dat een onderdeel is van onze hele kroonplaatsstrategie en het herbergend vermogen van de bestaande voorraad vergroot. Alleen is het wel de kunst om een alleenstaande in een kast van een huis te laten verhuizen met positieve prikkels. Botte onteigening, terwijl mensen emotionele waarde hechten aan een huis, lijkt me geen optie. De experimenten in het land tot nu toe zijn nog niet echt bemoedigend, maar er kan mee aan de slag gegaan worden.

4:56 p.m.  
Anonymous Anoniem schreef...

Ja er is gebrek aan -behoorlijke- -betaalbare- woningen.

Echter het lijkt veeleer dat er nieuwe rijken gecreeerd moeten worden door het steeds meer spekken van Het Gezin van m.n. de 2 verdieners, door meer en meer geld van m.n. alleenstaande vrouwen en mannen te laten bloeden voor dagarrangementen voor hun kinderen.

Zodat zij dan op hun 30e al in een huis met voor en achertuin, landelijk in een stedelijke omgeving kunnen wonen.

Mogelijk zou men hen meer op beter op de kostbaarheid i.p.v. "We zullen jullie ook daarmee helpen" kunnen wijzen, o.a. milieu.

M.i. kan er ook landelijk, gestapeld, gebouwd worden naar analogie van de tweelingbroers Robert en Rudolf Das. Zij maakten hele mooie ontwerpen van gestapeld bouwen, terwijl daarin ook prachtige tuinen werden verwerkt.

Ook de vaak steriele bouwstijl, van betonblokachtige woningen, in grauwe kleuren werkt m.i. agressie in de hand. Ronde vormen in zachte kleuren, en groen, werken m.i. rustgevend.

M.i. zou men rondom de betonblokkenbouw, alwaar zich veel windtunnels ophopen, b.v. rondom stadhuis en straks weer CS en overige hoogbouw in woonwijken, meer menshoge struiken, w.o. bamboe dienen te planten om de wind enigszins te breken.

Er staan overal wel levensgevaarlijke hoge bomen die vaak bij harde stormen omknappen, maar weinig middelhoog hout.

Als jullie willen optoppen, kijk dan es in benoordenhout of vogelwijk, i.p.v. daar waar toch al veel te veel hoogbouw is.

1:35 p.m.  
Anonymous Anoniem schreef...

Op deze website gaan we niet discussiƫren over het bevoordelen van tweeverdieners boven alleenstaanden. Daar zijn andere discussieplatforms voor.
Maar de suggestie om aan de slag te gaan met de ideeƫn van de gebroeders Das vinden we heel goed. We zijn er ook al een beetje mee bezig geweest in het kader van het City Duinpark. Langs wegen in deze parken kunnen hun zgn. dassenwoningen gemaakt worden (dubbel ruimtegebruik) en die kunnen bijdragen aan de financiering van ons plan.
Optoppen willen we in alle wijken, dus ook in de Vogelwijk en Benoordenhout.

Tom Pitstra

3:30 p.m.  

Een reactie posten

<< Home